DÜNYA DOĞUMSAL KALP HASTALIKLARI FARKINDALIK HAFTASI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Koray Harmancı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Özkan Alataş, Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Meltem Dinleyici, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Pelin Köşger ve Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC) tarafından, 7-14 Şubat Dünya Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası dolayısıyla Espark AVM’de stant açıldı. Stantta toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla broşürler dağıtılarak, ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi olan çocukların yapmış olduğu resimler sergilendi.

TurkMSIC öğrencileri; “Doğumsal Kalp Hastalıkları yüzde 1 oranında görülmektedir. Ülkemizde her yıl yaklaşık 12 bin yeni doğuştan kalp hastası dünyaya geliyor. Erken teşhisi için doğum öncesi ve sonrası kontroller çok önemlidir. Türkiye'de artık anne karnında teşhis konulabiliyor ve günümüzde tekniklerin gelişmesi ile birçoğu tedavi edilebilmektedir.” şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.