DÜNYA AKROMEGALİ GÜNÜ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Medine Nur Kebapçı ve Uzm. Dr. Betül Aydın Buyruk tarafından Dünya Akromegali Günü sebebiyle Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda “Dünya Akromegali Günü Hastaları Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda Prof. Dr. M. Nur Kebapçı “Akromegali Tanı ve Tedavisi” konusundan bahsederken, Uzm. Dr. Betül Aydın Buyruk “Akromegali Komplikasyonları” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

ESOGÜ Hastanesi poliklinikler girişinde ise “Akromegali Bilgilendirme Standı” kuruldu. Stantta hastalara broşürler dağıtılarak, akromegalinin büyüme hormonun kontrolsüz ve aşırı üretilmesi sonucu ortaya çıkan müzmin bir hastalık olduğundan ve el, ayak ve çenede normalin dışında enine bir büyüme gözlemleniyorsa mutlaka bir hekime başvurulması gerektiğinden bahsedildi.