ESOGÜ HASTANESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU KONSER VERDİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2014 yılında kurulan Türk Halk Müziği Korosu, ESOGÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 12 Ocak 2018 de Moral konseri verdi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde çalışan hemşireler tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu'nun ve ESOGÜ HAMER orkestrasının konseri öncesinde bir konuşma yapan ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Burçin ÇAKIROĞLU DANACI müzik dünya platformunda milletlerin kendi kültürel kimliklerini ifade edebilecekleri çok etkili bir araç olduğunu ifade etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali ARSLANTAŞ, ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL yanı sıra halktan yoğun ilgi gören konsere Burçin ÇAKIROĞLU DANACI konuşmasına şöyle devam etti. ‘’Sağlık hizmetleri müdürlüğü olarak çalışanlarımız için etkinlik arayışı içerisinde iken Yoğun bakım hemşiremiz Mustafa TAŞÇI tarafından şefimiz Muharrem ATABAY ile tanıştırıldık. İlk etapta Hemşirelerim tarafından oluşan topluluk sosyal etkinlik kapsamında diğer yardımcı personellerin katılımı ile de hastane korosu olma yolunda ilerleyerek büyüdü. Bizde gücünü geçmişten ve geleneğimizden alan Türk Halk Müziğimizi gelecek kuşaklara aynı görkemliğiyle aktarmayı birer görev edindik. " diye konuştu.

Hastane Koromuzdan desteklerimizi esirgemeden onların yanında olacaklarını ve Hastanede yoğun tempo içinde böyle düzenli bir faaliyetler için personelden teşekkür eden Hastane Başhekimi Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL’ ün konuşmasının ardından; Şef Muharrem ATABAY yönetimindeki 42 kişiden oluşan THM Korosunun Moral Konserine ‘’ Nöbet Benim’’ adlı uyarlama ile başladı. Eskişehir, Kırşehir, İzmir, Kerkük, Karadeniz başta olmak üzere birçok yöremizden türkü okuyan Topluluk, seyircilerinde türkülere yer yer eşlikleri ile büyük alkışlar aldı. Yaklaşık bir buçuk saat konserde Şef Muharrem ATABAY a Plaketini ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan GÖNEN tarafından verilerek konser son buldu.

1906124 Kişi ziyaret etti.