ESOGÜ HASTANESİ’NDE DÜNYA EPİLEPSİ GÜNÜ KUTLANDI

Dünya Epilepsi Günü Şubat Ayının ikinci Pazartesi günü olan 12 Şubat 2018 tarihinde 120’nin üzerinde ülkede kutlanıyor. Epilepsili hastaların, yakınlarının, aile ve toplumun karşılaştığı sorunları ortaya koymak, tartışmak ve farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler girişinde Dünya Epilepsi günü hakkında bilgilendirici stand kurulup, ESOGÜ Hastanesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Osman ERDİNÇ ve Yrd. Doç. Dr. Demet İLHAN ALGIN bu özel günde kişilerin nerede, hangi toplumda olursa olsun her birey için epilepsinin sosyal ve medikal yönleriyle ele alındığı, global olarak tartışıldığı bir gün olarak hastalara bilgilendirmelerde bulunuldu. Epilepsi’nin utanılacak bir hastalık olmadığı, bulaşıcı olmadığı ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğu; Epilepsili kişilerin her türlü işte çalışabilir olduğu ve ruhsal bir hastalık olmadığı konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

1972307 Kişi ziyaret etti.