Prof. Dr. Bülent Görenek ve Yılmaz Vural İstanbul’da Sporcularda Ani Ölümü Anlattı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek ve Eskişehirspor teknik direktörü Yılmaz Vural biraya geldi. Türk Kalp Vakfı tarafından 9 Nisan’da düzenlenen toplantıda Prof. Bülent Görenek sporcu ölümlerinin esas olarak kalp damarlarının tıkanmasından değil, kalp kası kalınlaşmasından, koroner damarlardaki doğumsal anormalliklerden ve kalbin elektriksel sorunlarından kaynaklandığını ifade etti. Yılmaz Vural ise bu tür ölümlerin çok üzücü olduğunu ifade ederek teknik heyet ve idarecilerin  neler yapabileceğini anlattı.

1906136 Kişi ziyaret etti.