ESOGÜ Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Görenek Münih’te anlattı:Çarpıntılar Kalp Kaslarını Yoruyor
ESOGÜ Hastanesi  Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Görenek Münih’te anlattı:Çarpıntılar Kalp Kaslarını Yoruyor

Geçen hafta Münih’te yapılan Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde konuşma yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof Dr. Bülent Görenek, özellikle uzun süren çarpıntıların kalbi yorduğunu söyledi. Yaklaşık 35 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen dünyanın en büyük kardiyoloji toplantısında üniversitemizi, şehrimizi ve ülkemizi başarı ile temsil eden Prof. Dr. Görenek’in konuşması büyük beğeni topladı. Prof. Görenek, çarpıntıların ilaç ya da yakma tedavisi ile ortadan kaldırılması  durumunda kalp kası yorgunluğunun, yani kalp yetersizliğinin düzelebildiğini de ifade etti. Bu bakımdan, hastaların çarpıntılarını önemsemelerini ve geçer diye beklemek yerine mutlaka hekime başvurulmalarının çok önemli olduğu toplantıda vurgulandı.