ESOGÜ Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek Ülkemizde Tıp Bilimine Yön Veren Yüz Bilim Adamı Arasında

Turkıshtıme dergisinde dün yayınlanan incelemede ‘Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk’ tanıtıldı. Dergide yurtdışından Harvard, Yale, John Hopkins University,  University of Chicago gibi dünyanın önde gelen bilim kurumlarında ve yurtiçinde de ülkemizin bu alanda en başarılı kurumlarında araştırma yapan Türk tıp insanlarının öykülerini anlatıyor.

Bilimsel atıf ve yayın sayıları dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek tıp bilimine değer katan, çalışmaları ile ufuk açan yüz bilim adamı arasında yer aldı.

Bilimsel yayınlarına aldığı on binden fazla atıfla ilk on bilim adamı olduğu dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Görenek’in bu başarısı üniversitemizde büyük sevinç uyandırdı.