ESOGÜ HASTANESİ’NDE ORGAN BAĞIŞI STANDI AÇILDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler girişinde 03-09 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla "Organ Bağışı Standı" açıldı.

Hastane yönetimi Halkla İlişkiler Birimi tarafından  kurulan bu stant ile organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtirken, organ bağışında bulunmanın insani bir görev olduğuna ve herkesin bir gün organ nakline ihtiyacı olabileceğine vurgu yaptı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören organ bağışı standını ziyaret edenlere konu hakkında Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda görev yapan sağlık teknisyenleri Tarık UCA ve Sezai ADICAN tarafından ayrıntılı bilgi verilirken, organlarını bağışlamak isteyenlere ise organ bağışı formu doldurmaları gerektiği belirtildi.