ESOGÜ HASTANESİ’NDE YARA BAKIM EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

ESOGÜ Hastanesi’nde Yara Bakım Hemşiresi olarak görev yapan Meral GÜNGÖR tarafından hasta ve hasta yakınlarına yatak yaraları hakkında eğitim verildi. Hastanede Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Bünyesinde oluşturulan Yara Bakım Hemşireliği tarafından özellikle uzun süre yatan hastalarda oluşan yatak yaraları ile ilgili özellikli birimlerde belirli aralıklarla hasta yakınlarına konu ile ilgili eğitimler veriliyor. 7 Kasım tarihinde Kalp ve Göğüs Hastanesi  Seminer Salonu’nda verilen eğitimde bası yaraları (yatak yaraları)neden oluşur, oluşmaması için neler yapılabilir, oluştuktan sonra nasıl bir yol izlenmelidir gibi soruların cevapları hasta yakınlarıyla paylaşıldı. Hastanede ihtiyaç duyulan bölümlerinde belirli aralıklarla verilen bu eğitimlerde hasta yakınlarına bası yaraları ile ilgili tüm ayrıntılar anlatılarak konuya katılımları sağlanıyor. Ayrıca hastalara ve hasta yakınlarına taburcu olacakları zaman evde sürdürmeleri gereken tüm uygulamalar gerek tedavi gördükleri esnada gerekse taburcu olurlarken bölümdeki sorumlu hemşire aracılığı ile anlatılıyor. Taburculuk sonrası içinde hasta ve yakınlarının Yara Bakım Hemşiresine ulaşarak akıllarına takılan tüm sorularını paylaşabilecekleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuluyor.