ESOGÜ HASTANESİ’NDE YIL SONU KONSERİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2014 yılında kurulan Türk Halk Müziği Korosu, Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde 28 Aralık 2018 de Moral konseri verdi. ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde Sağlık Hizmetleri Müdürü Burçin ÇAKIROĞLU DANACI ‘’sağlık personellerinin de et ve kemikten oluşan her canlı gibi duyguları, düşünceleri ve gözyaşları olduğunu, hastane koridorlarında hasta odalarında hayatın her daim içindeyiz. Hayatın içinde olan tüm hüzünler, acılar, dertler, güzellikler bizi etkiler. Bu gece bu türkülerde bizlerin ruhundan geçenleri yakalayacağınızı ümit ediyoruz. ESOGÜ Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü Korosu iki yıl  yoğun iş temposunda çalışan personelimize sosyal faaliyet ve motivasyon aracı aradığımız bir dönemde hemşire arkadaşımız Mustafa TAŞCI’ nın bizi değerli şefimiz Muharrem ATABAY ile tanıştırması ile kurulmuştur. Takip eden süreçte hemşirelerimizin dışında diğer hastane çalışanlarımızın da aramıza katılması Üniversitemiz Halk Bilim ve Araştırma Merkezimizin orkestra desteği ile büyük bir aile olduk.’’ diye konuştu.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali ARSLANTAŞ, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL, Doç. Dr. Nurdan ACAR, Hastane Başmüdürü Mesut SARIBARDAK’ ın  katılımıyla halktan yoğun ilgi gören konsere Burçin ÇAKIROĞLU DANACI konuşmasına şöyle devam etti; ‘’ Çalışmalarımızda bize destek veren Rektörlüğümüze, Başhekimliğimize, Halk Bilim ve Araştırma Merkezi Müdürü Tekin KOÇKAR’ a, her konser öncesi bizlerle mesai yapan başta Kongre Merkezi Müdürümüz Ufuk ŞENER’ e ve ekibine teşekkürlerimi sunarım.’’ diyerek sözlerini bitirdi.

Şef Muharrem Atabay yönetimindeki 42 kişiden oluşan THM Korosunun moral konserine‘’ Kütahya’nın Pınarları adlı türküyle başladı. Kütahya, Çanakkale, Isparta, Kırşehir, Sivas/Divriği, Muğla, Karadeniz, Rumeli başta olmak üzere birçok yöremizden türkü okuyan topluluk, seyircilerinde türkülere yer yer eşlikleri ile büyük alkışlar aldı.