ESOGÜ HASTANESİ DÜNYA KANSER GÜNÜ İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Medikal Onkoloji Bilim Dalı Kemoterapi Ünitesinde Kemoterapi alan hastalar ve yakınları için Dünya Kanser Günü dolayısıyla Kanser hastaları ile ilgili farkındalığı arttırmak ve kemoterapi sonrası gelişen yan etkiler ile baş edebilme konusunda ayrıca Meme Kanserinde gelişen Lenfödem hakkında Kemoterapi Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Nihal ORLU ve Hemşire Yasemin AYGÜN tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Ünitede her gün 60-80 arasında hastaya Kemoterapi verildiğinden ve hastaların aynı gün içerisinde ilaçlarını alabilmeleri için Medikal Onkoloji Bilim Dalında yapılan düzenlemeden bahsedilerek, Kemoterapi süreci hastalarla paylaşıldı. Medikal Onkoloji hastaları kemoterapi ünitesine sabah 8.00’de geliyor ve 9.00’a kadar kan alma işlemleri ünitede çalışan hemşirelerce yapılarak tetkiklerin ivedilikle sonuçlanması için tetkikler acil laboratuvarına gönderiliyor. Bir saat içinde çıkan tetkik sonuçları bölüme gelen uzman doktor ve hemşireler tarafından değerlendirilerek hastaların Kemoterapilerine karar veriliyor. Onaylanan kemoterapiler Kemoterapi Hazırlama Ünitesinde sonuçlandırıldıktan sonra uygulama salonunda alanında profesyonel, tecrübeli ve eğitimli hemşireler tarafından uygulanıyor. Yapılan eğitimin ardından hasta ve yakınlarına ikramlarda bulunulmuş, memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.