'16 YAŞINDAKİ ÇOCUK ESOGÜ HASTANESİ’NDE TÜMÖR’DEN KURTULDU
22.09.2021

ESOGÜ Hastanesi Çocuk Cerrahisi Polikliniği’ne başvuran 16 yaşındaki A.Ç. ye karaciğer tümörü (hepatoblastom) teşhisi konuldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bilim Dalı, Çocuk Gastroenteroloji ve Hepatoloji Bilim Dalı ve Radyoloji Anabilim Dalı’nın ortaklaşa yaptığı konseyde alınan karar sonucu karaciğerde tümörün olduğu karaciğer sağ lobun çıkarılmasına karar verildikten sonra Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin İLHAN ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut ALICI tarafından yapılan ameliyat sorunsuz şekilde gerçekleşti. Karaciğerindeki tümörden kurtulan hasta özellikle Çocuk Yoğun Bakım ve diğer bölümlerin desteği ile yeni bir hayata hazırlanıyor.