ESOGÜ HASTANESİ KARDİYOLOJİ ANABİLİM DALI DOÇ. DR. TANER ULUS : 3 BOYUTLU SİSTEM HAKKINDA AÇIKLAMASI
23.09.2021

Üç boyutlu haritalama sistemi, karmaşık kalp ritim bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir sistemdir. Bu tür ritim bozukluklarında ilgili bölgenin bulunup tedavisinin yapılması oldukça güçtür.Özel deneyim gerektirmektedir ve işlem süreleri genelde daha uzun olmaktadır. Merkezimizde yaklaşık 4 yıldır üç boyutlu haritalama sistemini kullanarak bu tür kompleks ritim bozukluklarının tedavisi yüksek başarı ile yapılmaktadır.

Üç boyutlu sistem bu tür ritim bozukluklarında özellikle tedavi başarısını arttırmak, işlem süresini kısaltmak ve radyasyon maruziyetini azaltmak bakımından önem arz etmektedir. Bu sistem ile  Eskişehir deki diğer hastanelerden ve diğer illerden gelen hastalar hastanemizde tedavi edilmektedir.