MERYEM KARACA’NIN ORGANLARI NAKİL BEKLEYEN HASTALARA UMUT OLDU
23.09.2021

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Meryem KARACA’nın bağışlanan karaciğer, böbrekleri ve korneaları 4 hastaya nakledilmek üzere alındı. 10 gün önce beyin kanaması geçiren ve Afyon’dan ESOGÜ Hastanesi’ne sevkedilen 55 yaşındaki Meryem KARACA’nın beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yönetiminin organ nakli konusunda yaptığı önerinin hastanın ailesince olumlu karşılanması üzerine; böbrekler Ankara’daki iki ayrı hastanede bekleyen hastalara; Karaciğer İstanbul’daki nakil bekleyen bir hastaya ve Kornealar ESOGÜ Hastanesi’de tedavi gören hastalara nakledilecek. Tarık UCA’nın koordinatörlüğünde; Prof. Dr. İlter ÖZER, Prof. Dr. Bülent ÜNAL ve Doç. Dr. MuratULAŞ’tan oluşan Transplantasyon Ekibi tarafından yapılan 4 saatlik cerrahi nakil işlemi sonrası ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL; bağışçının eşi Hüseyin KARACA, Oğlu Murat KARACA, kızları Melike ÖZASLAN, B. Macide UZA ve damatları Evren ÖZASLAN, Emrah UZA ile yaptığı görüşmede “Çok zor olsa da tüm insanlığa örnek olacak bu iznin yüce bir hareket olduğu ve beyin ölümü gerçekleşen hastaların yakınlarının bu duyarlılığı göstermesi gerektiğini” vurguladı.