ESOGÜ HASTANESİ’NDE GLOKOM HAFTASI İÇİN BİLGİLENDİRME YAPILDI
23.09.2021

Glokom konusunda farkındalığı arttırmak ve toplumu bilgilendirmek üzere Mart ayının ikinci haftası tüm dünyada glokom haftası olarak kabul edilmiştir. Bu yılki Dünya Glokom Haftası etkinlikleri 11-17 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Bir kişide glokom oluşmasını engellemek şu an için mümkün görünmemektedir. Ancak erken tanı ile göz siniri hasarının engellenmesi ve görmenin korunması sağlanabilir. Glokom tedavisinde göz tansiyonunun düşürülmesi için göz damlası, lazer tedavisi ve cerrahi uygulama yapılabilir. Glokomda düzenli olarak göz muayenesi ve gerekli testlerin yapılması, ilaçların düzgün ve zamanında kullanması çok önemlidir.

Bu önemli hastalık konusunda toplumda farkındalık yaratılması amacıyla her yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Glokom Kliniği önderliğinde halkı bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Bu yıl 13 Mart 2018 tarihinde hastane poliklinik girişine kurulan cihazlar ile hastanemizi ziyaret eden tüm ziyaretçilerimizin göz içi basınç ölçümleri yapılarak glokom hastalığı konusunda bilgilendirildi.