ESOGÜ HASTANESİ’NDE GÜNEŞİN YARARLARI VE ZARARLARI ANLATILDI
23.09.2021

ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi poliklinik girişinde, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı ile Tıp Fakültesi dönem 2 öğrencilerinin proje dersleri kapsamında hazırladıkları “Güneşin Yararları ve Zararları’’ konulu bilgilendirme standı açıldı. Yaz mevsiminin yaklaştığı şu günlerde yapılan etkinlikte; güneşin sağlığımıza olan bağışıklık sistemini güçlendirme, kemik sağlığını koruma ve metabolizmayı hızlandırma gibi faydaları anlatıldı. Öte yandan güneş yanıkları, cilt kırışıklıkları, lekelenmeler, cilt kanseri oluşumu ile katarakt gibi uzun ve kısa dönemdeki zararları vurgulandı. Güneş koruyucu krem, şapka ve güneş gözlüğü kullanımı, güvenli saatlerde dışarı ortamda bulunma gibi güneşten korunma yöntemleri konularında hazırlanan afiş ve broşürler ile bilgilendirme yapılarak; özellikle güneşten korunma ile pek çok deri kanserinin önlenebileceği konusunda farkındalık oluşturuldu.