ESOGÜ HASTANESİ PERSONELİ HASTA HAKLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
23.09.2021

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi personeline 7-8 Mayıs tarihlerinde hasta hakları eğitimi verildi. Hastane Başhekimliği, Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda Hasta Hakları Uygulama Yönergesi ile ilgili olarak hastalarla bire bir iletişime geçen tüm hastane personeline yönelik ‘Hasta Hakları Uygulamaları’ konulu eğitim programı gerçekleştirdi. Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal tarafından verilen eğitime katılan hastane personeli, hasta hak ve sorumlulukları ve hastalarla iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirildi. Hasta şikâyetlerinden örnekler sunuldu. Eğitimin birinci günü sekreterler, hasta yardım ekibi, temizlik ve mutfak personeline; ikinci günü ise hekim, hemşire, teknisyen ve hasta bakıcılara ayrıldı. Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, hasta ve çalışan memnuniyetinin artırılması açısından önemli olan bu tür eğitimlerin belirli aralıklarla yapılmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.