ESOGÜ HASTANESİ’NDE DEPREM VE YANGIN TATBİKATI YAPILDI
24.09.2021
Öne çıkan görsel

   Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ nde Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) çerçevesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikata yaklaşık 50 personel katıldı.

  Tatbikatta senaryo gereği, sabah 10:00’ da merkez üssü Tepebaşı İlçesi olan 5 şiddetinde yaklaşık 20 saniye süren depremin ardından HAP Başkanı OYM ekibinden deprem ile ilgili son durum hakkında rapor hazırlanmasını istemesiyle Mor Kod verilerek Hap Planı aktivite edildi. Deprem sonrasında 5.kat inşaat alanında bulunan personelden haber alınamadığı bilgisi gelmesinin ardından inşaat alanındaki yangını söndürmek üzere Hastane UMKE VE Acil Durum Ekiplerinde görevli personel olay yerine intikal ederek söndürme, arama, kurtarma çalışmaları başlatıldı. Güvenlik amiri tarafından olay yerinde (2.kat-4.kat-5.kat-6.kat-10.kat) güvenlik önlemlerinin alınması için güvenlik personelleri görevlendirildi. 5.kat Üroloji Servisi- Göz Servisi, 6.kat Beyin Cerrahi Servisi, Ortopedi Serivisi,4.kat Kadın Doğum servisi, 2.kat Çocuk Cerrahi Yoğun Bakım ve 10.kat Psikiyatri Servisinden yatay ve dikey tahliyeler güvenli bir şekilde yapıldı. Ardından yatan hastalar ve refakatçiler görevlilerin ve acil yardım ekibinin yardımı ile tahliye edildi.

HAP tatbikatları herhangi bir Acil-Afet durumu meydana geldiğinde hastanede önceden belirlenen kişilerin daha sistemli ve organize davranış ve tutum geliştirmesini sağlamaktadır. Böylece acil-afetlerden en az yaralı ve maddi hasar ile kurtulmak, afeti hızlı ve doğru yönetmek hedeflenmektedir.