ESOGÜ HASTANESİ’NDE BEYİN FARKINDALIĞI HAFTASI İÇİN STAND AÇILDI.
24.09.2021
Öne çıkan görsel

 ESOGÜ Hastanesi poliklinik girişinde Beyin Farkındalığı standı açıldı. ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali ARSLANTAŞ, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aysen AKALIN ve Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Nurdan ACAR’ın   katıldığı etkinlikte İç Hastalıkları Anabilim Dalı Genel Dahiliye Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar YILDIZ konu hakkında yaptığı açıklama;

Yaşlanma ile birlikte genel vücut sağlığımızda olduğu gibi beyin sağlığımızda da değişiklikler başlar. Bu değişikliklerin gelişme hızını ve olabilecek olumsuzlukları genetik yapınız, çevresel koşullar ve yaşam tarzımız belirler. Bilinçli olmak, farkında olmak ve önlem almak ilk basamakta bizleri korur.

Beyin sağlığını erken korumada gündelik hayatınızda alabileceğiniz önlemler ve yine gündelik hayatınızda uygulayabileceğiniz basit öneriler ile olumlu değişiklikler yaratabilirsiniz. Hastalıklarınızın takibini yapmak, ilaçlarınızı düzenli kullanmak, doktor önerilerini dikkate almak, sağlıklı ve düzenli beslenmek, hareketli yaşamak, düzenli uyumak, olumlu düşünmek ve sosyal olmak çok önemlidir.

Biz de tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve fakültemizde ‘Beyin Farkındalığı Haftası Etkinlikleri’ kapsamında Beyin Sağlığını Korumak konusunda dikkat çekmek istiyoruz. Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferhan ESEN ile birlikte her sene Tıp Fakültesinin farklı sınıflarından ilgili öğrencileri Beyin Takımımıza dahil edip etkinliklerimizi planlıyoruz. Başlangıç olarak hastanemiz poliklinikler girişinde dönem 2 öğrencilerimiz ile birlikte hastalara ‘Beyin Sağlıklarını Erken Korumada Önlemler ve Öneriler’ konulu etkinliğimizde hasta bilgilendirme standlarında hastalara bilgiler verdik, eğitici broşürlerimizi dağıttık, Mini Mental Test ve farklı beyin jimnastikleri uyguladık. Evlerine götürebilecekleri, aile ve yakınlarına aktarabilecekleri öneriler sunduk. Mart ayı boyunca, küçüğünden büyüğüne toplumun her kesimine bu farkındalık çalışmalarımız devam edecektir ve Eskişehir halkımıza yararlı olacağımızı umuyoruz.