ESOGÜ HASTANESİNDE PROSTAT KANSERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNULDU
20.09.2021

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Halkla İlişkiler Birimi Koordinatörlüğünde Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) tarafından hastane poliklinikler girişinde ‘Prostat Kanseri’  hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Prostat kanserinin Türkiye’deki son verilere bakıldığında 40 yaş üzeri erkeklerde görülen 2. kanser olduğu belirtildi. Hastaları bilinçlendirmek için broşürler dağıtılırken; prostat kanserinin tanımı, belirtileri, teşhis ve erken teşhisin önemi, tedavisi ve muayenesinin nasıl yapıldığı anlatıldı. Ayrıca prostat kanseri kaynaklı radyoterapi ve hormon tedavilerinin erkeklerin cinsel sağlığına etkisinden bahsedildi. Belirtileri taşıdığı düşünülen hastalara Üroloji Polikliniği’ne gidip gereken muayeneleri yaptırmaları için tavsiyelerde bulunuldu.