ESOGÜ HASTANESİ’NDE ‘KORUYUCU HEKİMLİK’ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
24.09.2021

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’ nın davetlisi olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Genel Dahiliye Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gül Öz, Prof. Dr. Gülay Sain Güven, Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver ve Doç. Dr. Lale Özaşık  17.05.2019’ da Necla Özdemir Toplantı Salonunda   'Koruyucu Hekimlik Paneli' gerçekleştirdiler.

Panelde hastalıklar oluşmadan erişkin sağlığını korumanın önemi vurgulandı. Periyodik sağlık kontrolünde, kişilerin kendi risk faktörlerine ve yaşlarına göre taranması gereken tetkiklerin belirlenmesinden bahsedildi. Erişkin dönemde aşılamanın önemi, hastalıklara bağlı sakatlık ve ölümleri önlemedeki önemi anlatıldı. Panelin ikinci bölümünde sağlıkta kalitenin en önemli tarafı olan hastanede kalite ve hasta güvenliği konusunda örnek hastane modeli ve uygulama örneklerine yer verildi. Katılımcıların çok faydalandığı panelde koruyucu hekimlik farkındalığının arttırılması vurgusu yapıldı.