ESOGÜ HASTANESİ’NE 3 ADET ÜST DÜZEY HİBRİT SİSTEM AMELİYAT MİKROSKOPU ALINDI
24.09.2021
Öne çıkan görsel

     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne 3 adet Üst Düzey Hibrit Sistem Son Teknoloji Ameliyat Mikroskobu alındı. Son teknoloji ürün, yeni mikrocerrahi mikroskopları ve diğer ekipmanlar, uluslararası standartta olup Dünya’da yeni kullanılmaya başlanan ve Türkiye’de bir ilk olarak ESOGÜ Hastanesi’ne alınan sistem sayesinde Beyin Cerrahi, KBB Cerrahi ve Plastik Cerrahide başarılı ve teknolojik hibrit ameliyatlardan büyük başarı bekleniyor.

    Hastane Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül, gelişen teknolojilerin üniversitemiz hastanesine kazandırılması noktasında üniversite yönetimi olarak destek ve teşviklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Üniversitenin bütün birimlerinde kalite ve verimliliği esas alınarak çalışmalar ortaya koyduklarının altını çizen Başhekim,  “Eğitimde hizmette kalite en büyük önceliğimizdir. Öğrencilerimizi hayata hazırlarken teori ve pratiği buluşturan yöntemleri kullanıyoruz. Uygulama ağırlıklı eğitimin kariyer yaşamına olumlu katkılar sunacağının bilincindeyiz.” diye konuştu.

     Başhekim, “Hastanemize kazandırdığımız mikro cerrahi mikroskobu sayesinde hasta ve hasta yakınlarımız başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Bugün hastanemiz, mikro cerrahide her türlü vakaya müdahale edebilecek teknik yeterliliğe sahip.  Hasta ve hasta yakınlarımızın kendi şehirlerinde bu imkâna sahip olmaları, hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Üniversitemiz hastanesinin her bakımdan daha donanımlı olması için imkânlarımız ölçüsünde çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

     Üniversitemizde yoğun olarak beyin tümörü ameliyatlarının yapıldığını, üniversitemiz rektörlüğünün katkılarıyla oldukça gelişmiş teknolojik ekipmanlara sahip olduklarını ve yılda yaklaşık binlerce beyin ve sinir cerrahisi, KBB ve Plastik cerrahi ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirten, “Beyin cerrahisinde özellikle tümör ameliyatlarında kullanılan teknoloji ne kadar yeni olursa hastalarımıza olan faydamız, elde ettiğimiz sonuçlar o kadar iyi olur. Bölümümüze kazandırılan son cihaz, yüksek teknolojili beyin cerrahisi mikroskobu. İçerdiği özel filtre sayesinde ameliyat sırasında hastaya uygulanan ilaçla tümör yoğun şekilde boyanıyor ve tümörün normal beyin dokusundan ayrılması sağlanıyor. Böylelikle hastaya en az zararı vererek en çok miktarda tümörü çıkarabiliyoruz. Bu da hastanın yaşam süresini uzatarak nörolojik defisit dediğimiz kol bacak felçleri, doku kayıpları ve bitkisel hayata girme gibi istenmeyen etkilerin ortaya çıkışını engelliyor.” dedi.

     Tüm ameliyathane personeli tarafından rahatlıkla kullanılabilecek olan Üst Düzey Hibrit Sistem Son Teknoloji Ameliyat Mikroskobu aynı zamanda uzaktan erişim opsiyonu ile servis desteği sağlama ve interaktif olarak kamera ve veri akışına da imkan tanımaktadır. Üst Düzey Hibrit Sistem Son Teknoloji Ameliyat Mikroskobu, özellikle beyin cerrahisinde opsiyonel olarak kullanılabilecek olan yüksek teknolojili özel ışık filtreli, tümör ameliyatları dışında beyin damar hastalıklarının ameliyatlarında da ameliyat sırasında hastaya damardan verilen özel madde sayesinde mikroskobun filtresi ayarlanarak beynin damarlarını gösterebilmekte, beyin damar anjiyografisi yapabilmektedir. Bu sayede henüz ameliyat bitmeden beynin damarsal ağı görülebilmektedir.