3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ HAFTASI SAĞLIK ÇALIŞANLARI FARKINDALIK VE BİLGİLENDİRME PANELİ
24.09.2021
Öne çıkan görsel

      Eskişehir Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı iş birliği ile düzenlenen ‘3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası Sağlık Çalışanları Farkındalık ve Bilgilendirme Paneli’    Prof. Dr. Necla ÖZDEMİR Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Panel, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzm. Burçin DANACI ve  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Evvah KARAKILIÇ’ ın açılış konuşmasıyla  başladı.

     Organ ve Doku Nakli Hizmetleri Ankara Bölge Koordinasyon birinciliği ödülünü alan Laboratuvar Teknisyeni Tarık UCA’ ya plaketini  ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Evvah KARAKILIÇ takdim etti.

     Transplantasyon sürecinde hastalara umut olan Ameliyathane Yoğun Bakım Servis ve Koordinasyon Temsilcilerine ekipleri adına teşekkür çiçeklerini Hastane Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Evvah KARAKILIÇ ve Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Haluk Hüseyin GÜRSOY takdim etti.

     Genel Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlter ÖZER Organ Nakli ile ilgili sunumunda bilgilendirmelerde bulundu.

     Moderatörlüğünü Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Bület ÜNAL ve Prof. Dr. Murat ULAŞ’ ın yaptığı panel ‘Organ Nakli Nedir? Tarihçesi ve Nakil Çeşitleri’, ‘Nörolog Yönüyle Beyin Ölümü Tanılaması’, ‘Potansiyel Donör Bakımı’, ‘Organ Naklinde Post-Op Bakım ve Taburculuk’ konularıyla devam etti.

     ‘3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası Sağlık Çalışanları Farkındalık ve Bilgilendirme Paneli’ katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.