ESOGÜ HASTANESİ’NDE 4 ŞUBAT DÜNYA KANSER FARKINDALIK GÜNÜ
27.09.2021

ESOGÜ Hastanesi Prof. Dr.  Servet Bilir Onkoloji Merkezi Medikal Onkoloji Bölümü’nde hasta ve hasta yakınları için  ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’ nedeniyle düzenlenen kanser konulu eğitimde Dünya ve Türkiye’de farkındalık oluşturmak, yaşam biçimini değiştirmek, belirti ve bulguları erken tespit etmek için KETEM, Toplum Sağlığı Merkezleri(TSM), Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) hakkında bilgi verildi.

Eğitim hemşiresi İlknur CİVAN tarafından yıl içinde yapılan kanser farkındalık temalı eğitimler konusunda bilgiler verilerek tütün kullanımı, meyve ve sebzeden fakir beslenme, yüksek beden kitle indeksi (şişme, obez) yetersiz fiziksel aktivite gibi risk faktörleri anlatıldı. Ayrıca hasta ve hasta yakınlarına Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC)’nün 2018 yılında başlatılan ‘Kararlıyım ve Yapacağım‘ teması hakkında bilgilendirilmelerde bulunuldu.