ESOGÜ HASTANESİ KALİTE BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI
27.09.2021

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi ‘Sağlıkta Kalite Standartları’ değerlendirmesi, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Sağlık hizmeti sunan kurumlarda, hasta ve çalışan güvenliği odaklı sunulan sağlık hizmetinin nitelik ve etkinliğini değerlendirmek, problemleri kaynağında tespit etmek ve kaliteli sağlık hizmetini sağlamak için yapılan değerlendirme, 6 Şubat tarihinde gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı değerlendirici ekibi hastane yönetimi ve sorumlularına değerlendirme hakkında bilgiler verdikten sonra kurumun hizmet  verdiği tıbbi ve destek alanlarını ziyaret ettiler. Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında kalite değerlendirilmesi ve Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığı tarafından açıklanan değerlendirme sonucunda kurum 100 tam puan üzerinden  87 puan alarak kalite belgesi almaya hak kazanmıştır.