ESOGÜ HASTANESİ’NDE HASTA HAKLARI EĞİTİMİ
27.09.2021

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nin, Hasta Hakları Uygulama Yönergesi ile ilgili olarak hastalarla bire bir iletişime geçen tüm hastane personeline yönelik düzenlediği "Hasta Hakları Uygulamaları" konulu eğitim, 17-24 Şubat tarihlerinde Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Eğitim Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Hüseyin GÜRSOY tarafından verildi. Eğitime katılan personel hasta hak ve sorumlulukları, hastalarla iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirildi. Eğitimde hasta başvurularından örnekler de sunuldu. Eğitimin birinci günü sekreterler, hasta yardım ekibi, temizlik personeli, mutfak personeline; ikinci günü hekimler, hemşireler, teknisyenler ve hasta bakıcılara ayrıldı. Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, hasta ve çalışan memnuniyetinin arttırılması açısından önemli olan eğitimlerin oldukça verimli geçtiği belirtildi.