ESOGÜ HASTANESİ’NDE İLK YARDIM EĞİTİMİ
27.09.2021
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi İlk Yardım Eğitimi ve Eğitici Eğitimi Merkezi tarafından hastane personeline 15-16 Şubat 2020 tarihlerinde İlk Yardım Eğitimi verildi.

Katılımcılara, ESOGÜ Hastanesi Acil Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Engin ÖZAKIN, Doç. Dr. Nurdan ACAR, Dr. Öğretim Üyesi Filiz BALOĞLU KAYA, Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Emin ÇANAKÇI, Arş. Gör. Dr. Ruhi CÜRE, Arş. Gör. Dr. Mehmet BAŞ, Hemşire Nihal TÜRE, Hemşire Sevda ÇAKAR tarafından eğitim verildi.

Eğitim alan personele, herhangi kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlileri tarafından tıbbi yardım sağlanıncaya kadar, hayatının kurtulmasında ya da durumun kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle yapılan ilk yardım müdahalelerinde ne yapılması gerektiği anlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 19-20 Şubat 2020 tarihlerinde yapılan sınavda 48 personel başarılı olarak ilk yardımcı sertifikasını ve belgesini almaya hak kazandı.