EPİKARDİYAL ABLASYON AMELİYATI
28.09.2021
Öne çıkan görsel

Eskişehir’de ilk kez ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ile Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Elektrofizyoloji Ünitesi Öğretim Üyelerinin katılımlarıyla başarılı bir şekilde göbekten Epikardiyal Ablasyon (Yakma tedavisi) uygulanmıştır.

İskemik olmayan Kardiyomiyopati hastalığı olan, kalbinde pil bulunan şok özelliği olan ve ölümcül bir ritim bozukluğu olan Ventriküler Taşikardi  nedeniyle çok kez  şok alan hastanın ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir.  

İşlem, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi  Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Taner ULUS, Doç. Dr. Muhammet Dural, Dr. Ahmet Serdar YILMAZ, Dr. Ezgi ÇAMLI ve Anestezi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Dilek CEYHAN ve Dr. Öğr. Üy. Ferda YAMAN tarafından  Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kudret AYTEMİR ve Doç. Dr. Hikmet YORGUN’un katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Yapılan işlem öncesi kalp uyarımlarıyla Ventriküler Taşikardi atakları olan hastada Ablasyon sonrası Taşikardi atakları tekrar  etmemiştir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi  Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi  Kardiyoloji Anabilim Dalı, Elektrofizyoloji laboratuvarı kompleks ve ölümcül ritim bozuklukları olan bu gibi hastalardaki Ablasyon tedavisinde önemli bir merkez olup, çevrede bu işlemin yapıldığı tek merkez konumundadır.