VARİS TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEMLER
20.09.2021

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Behçet Sevin, varis tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu; “Çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişen ve sıkça karşılaştığımız varisli hastalarda değişik tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunlar arasında elastik bandajı, varis çorabı kullanımı, köpük tedavisi (skleroterapi) ve cerrahi tedavinin yanında son yıllarda geniş bir kullanım alanı bulunan lazer tedavisi, RFA  (Radyodalgaları ile kapatma) ya da damar tıkayıcılar (yapıştırıcı) sayılabilir. Bu tedavi yöntemleri yalnız başına uygulanabildiği gibi hastanın durumuna göre aynı anda cerrahi girişimi de gerektirebilir. ESOGÜ Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde varisli hastaların tedavisi başarılı bir şekilde uzun süredir yapılmaktadır. E. Ersoy isimli hasta da, damar yapıştırıcı ve cerrahi yöntemlerin aynı anda uygulanması sonucu varislerinden kurtularak kısa sürede günlük yaşamına dönmüştür.”