ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE GLOKOM’UN ÖNEMİ HATIRLATILDI
9.03.2022

Körlük nedenleri arasında ikinci sırada yer alan, sinsi ve ilerleyici bir hastalık olan glokom, günümüzde dünyada birçok kişiyi etkilemektedir. Glokomda erken tanı ve tedavi, görmenin korunması açısından çok önemlidir. Gelişmekte olan toplumlarda glokom olgularının %90’ının hasta olduklarını bilmediği saptanmıştır. Bu nedenle her sene yapılan Dünya Glokom Haftası etkinlikleri, toplumda glokom ve göz sağlığı ile ilgili yüksek sağlık okuryazarlığı sağlamak için büyük bir fırsat oluşturmaktadır. ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından glokoma karşı toplumsal bilinçlenmeye katkıda bulunmak için Mart ayının 2. haftasında kutlanan Dünya Glokom Haftasında yaklaşık 10 yıldır çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Glokom haftasında bu yıl bilgilendirme afişleri hazırlanarak hastanenin ve şehrin çeşitli yerlerine asıldı. Ayrıca Hastane Göz Hastalıkları Bölümünde hasta ve hasta yakınlarına hastalıkla ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Bu şekilde glokom gelişmesindeki risk faktörleri, erken tanının önemi ve hasta takibinin gerekliliği vurgulandı.