ESOGÜ HASTANESİ’NDE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ESERLERİ SERGİLENİYOR
28.03.2022
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi  Çocuk, Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin FİDAN’ın küratörlüğünde ve OFDER’İN katkılarıyla ‘’Otizmli Çocukların Resimleri ile Dünya’’ sergisi   ESOGÜ  Sanat Galerisi’nde açıldı. 2 Nisan  Dünya Otizm  Farkındalık Günü  sebebiyle gerçekleştirilen serginin  açılışı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami ÜNLÜOĞLU, Başhekim  Prof.Dr.  Başar SIRMAGÜL, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr.  Elif DOYUK KARTAL ve OFDER Başkanı Telat TÜRELİ’nin  katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşma yapan Doç. Dr. Tülin FİDAN otizmli çocukların en iyi tedavi yönteminin toplumda sevgi görme, kabul görme ve özel bir eğitim olduğunu söylerken, Prof Dr. İlhami ÜNLÜOĞLU üniversite olarak otizmlilerle ilgili her türlü çalışmaya destek verdiklerini ve çalışan yada öğrenci kulüplerinin ekip ruhu  taşıyan çalışmalarında da işbirliğine hazır olduklarını belirterek emek veren herkese teşekkür etti.

Sergi 7 Nisan  2017 tarihine kadar çizdikleri resimler ile iç dünyalarının kapılarını açan otizmli çocukları daha iyi anlamak isteyen sanatseverlerin beğenisine sunulacak.