ESOGÜ HASTANESİ’NDE EMZİRME DESTEK POLİKLİNİĞİ AÇILDI
12.04.2022
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Emzirme Destek Polikliniği, poliklinikler 2. katta hizmete açıldı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Dinleyici ve Emzirme Danışmanı Hemşire Ayşe Özdemir tarafından ‘Bebek Dostu’ unvanına sahip hastanede açılan Emzirme (Laktasyon) Polikliniğinin çalışma amacı hakkında bilgiler verildi:

İlk 6 ay bebeğinizin su dahil tüm ihtiyacını karşılayan ve bağışıklık sisteminin gelişiminde en önemli katkıyı sağlayan tek besin anne sütüdür. Anneler emzirmeye doğumdan hemen sonra başlayıp ilk 6 ay yalnız anne sütü ile besleyerek 6. ayda tamamlayıcı besinlere başlamalı, emzirmeye 2 yaş ve ötesine dek devam etmelidirler. Emzirme Destek Polikliniği’nde Amacımız; sağlıklı anne ve bebekler için annede öz güven oluşturarak süt oluşumunu arttırıp doğru tekniklerle bebeğini yeterli sürede emzirmesini sağlamaktır. Danışmanlık Hizmeti; taburculuk sonrası yeni doğum yapmış annelere  emzirme ve süt arttırma yöntemleri, emzirme ile ilgili sorunu olan annelere, meme çatlakları ve gerginliği durumunda, emzirdiği halde bebeğinde kilo sorunu yaşayan annelere, bebeklerde meme reddi durumunda, düşük doğum ağırlıklı ve prematüre bebekleri olan annelere, emzirmeye ara verilip yeniden emzirmek istenmesi durumunda, işe başlayacak annelere süt sağılması ve saklanması konularında danışmanlık hizmeti verilmektedir. Emzirmenin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için hizmet veren polikliniğimizde, emzirme ile ilgili sorun yaşayan annelere yüz yüze görüşme yapılarak tespit edilen problemlere yönelik çözümler içeren eğitimler verilir. Daha sonrası için tekrar polikliniğe davet edilir ve başarılı emzirmeyi sağlayana kadar eğitimlerimiz devam eder.

Emzirme Danışmanı Hemşire Ayşe Özdemir; 0 222 239 29 79/ 2744 numaralı telefonu arayarak Emzirme Destek Polikliniği için randevu alınabileceğini ifade etti.