PROF. DR. ÖZDEMİR’E “YILIN BİLİM ADAMI” ÖDÜLÜ
6.06.2022
Öne çıkan görsel

Dünyada İnme Müdahalesi konusunda önemli derneklerden biri olan ve merkezi Amerika’da bulunan Society of Interventional Neurology (SVIN) tarafından 2022 senesi için en iyi bilim adamı ödülü; ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir’e verildi.

Türk Beyin Damar Hastalıkları Demek başkanı olan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı ve İnme Merkezi Sorumlusu olan Prof. Dr. Özdemir’e söz konusu uluslararası ödül, 15 Mayıs Dünya İnmeye Müdahale gününde, İnme tedavisi için ülkesine ve bulunduğu bölgeye sağladığı katkılar nedeniyle verildi.

Öte yandan, Prof. Dr. Özdemir’in Türkiye sorumlusu olduğu ve dünyada inmenin anjiyo yoluyla tedavisini arttırmak için kurulan MT2020 projesinde, Türkiye, kaydedilen gelişme nedeniyle en üst seviye ödül olan Platinium ödülünü kazandı.

Çifte ödül sahibi olan Prof. Dr. Özdemir ESOGÜ İnme Merkezi’nde, İnmenin acil tedavisi, İnme organizasyonu ve İnmenin yoğun bakım eğitimlerinin verilmesi ve Türkiye’nin değişik şehirlerine İnme Merkezleri kurulması için 30 Nöroloji uzmanı yetiştirdi.