ESOGÜ HASTANESİ BEBEK DOSTU YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ
14.12.2022

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ekibinin anne sütü ve emzirmenin teşviki konusundaki uygulamaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ünite “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi” unvanını almıştır. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Nurettin ERBEN Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ekibini başarılarından dolayı tebrik etti.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan TEKİN yaptığı açıklamada:

Yenidoğan Yoğun Bakım’da yatan bebekler için emzirme danışmanlığı yapan, anne sütünün devamlılığını sürdürebilmesi ve verilmesini destekleyen, anne ve bebeğin bir araya getirilmesini sağlayan Yenidoğan Yoğun bakım ekibini başarıları nedeniyle kutladığını belirtti.