ESOGÜ HASTANESİ'NDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI
23.05.2023
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) çerçevesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikata yaklaşık 70 personel katıldı.
Tatbikatta senaryo gereği, hastanenin klinikler binası 4.kat Kadın Doğum Servisi 427 nolu odada elektrik prizinin kısa devre yapması sonucunda yangın çıkmış ve büyümüştür. HAP başkanının talimatı ile Mor Kod verilerek HAP alarmı aktive edildi. Ekip tarafından yangına müdahale edildi. Ardından yatan hastalar ile refakatçiler görevlilerin ve acil yardım ekibinin yardımı ile tahliye edildi. Çıkan yangında odada bilinci kapalı olan hastaya UMKE ekibi tarafından ilk müdahale yapılarak tahliyenin yapılması sağlandı. Olay yerindeki son durum hakkında sayım yapılmasının ardından yönetime bilgi verilerek Yeşil Kod verilip tatbikat sonlandırıldı.

HAP tatbikatları herhangi bir Acil-Afet durumu meydana geldiğinde hastanede önceden belirlenen kişilerin daha sistemli ve organize davranış ve tutum geliştirmesini sağlamaktadır. Böylece acil-afetlerden en az yaralı ve maddi hasar ile kurtulmak, afeti hızlı ve doğru yönetmek hedeflenmektedir.