ESOGÜ HASTANESİ ‘HASTA HAKLARI GÜNÜ’NDE HASTALARINI YALNIZ BIRAKMADI
27.10.2023
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hasta Hakları ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından ‘26 Ekim Hasta Hakları Günü’ kutlandı.

Hastane poliklinikler girişinde kurulan stantta hastalara hasta hakları konusunda bilgilendirmeler yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Ersin IŞILDI, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin GÜRSOY, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Pınar YILDIZ, Başmüdür Ayşe KIRCI ile Hasta Hakları Sorumlusu Esin GÖKALP ve birim personelinin katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirmede; hastaların sorumluluklarından da bahsedilerek, bilgilendirici broşürler dağıtılırken çikolata ikram edildi.

Serviste yatan hastalara yapılan ziyarette hastalar memnuniyetlerini dile getirirken hastalarla yapılan görüşmelerde birimin amacının, sorunların yerinde çözümlenmesi olduğu belirtildi. Hastaların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında, birime başvuruda bulunabilecekleri, hasta ve hasta yakınlarının da hastane kurallarına uymaları gerektiği belirtildi.