ESOGÜ HASTANESİ’NDE UĞRAŞ TEDAVİSİ EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI
21.12.2023
Öne çıkan görsel

ESOGÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Servisi’nde tedavi gören hastaların iyileşme süreçlerinin bir parçası olarak yürütülen ‘Uğraş Tedavisi’ kapsamında 1 yıl boyunca verilen eserlerden oluşan sergi Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Pınar YILDIZ, Hastane Başmüdürü Ayşe KIRCI  ve hastane çalışanlarının katılımıyla ESOGÜ Hastanesi Poliklinikler girişinde açıldı.

Serviste tedavi gören hastaların tedavilerinin önemli bir aşaması olarak sürdürülen ve zamanlarını değerlendirmek amacıyla uğraş tedavisi kapsamında el işi öğretmeni Reyhan SEREN önderliğinde hastalar tarafından oluşturulan ahşap boyama, resim, seramik, örgü ve takı çalışmalarından oluşan sergi bir gün boyunca açık kaldı.

ESOGÜ Hastanesi Yönetimi ve Halk Eğitimi Merkezinin işbirliğinde Psikiyatri Hastaları için üretkenliğin iyileştirici yönü ve yetenekli hastaların motive edilerek yönlendirilmesinin önemine dikkat çekilen sergi; hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları ile sanatseverler tarafından ilgi gördü.