ESOGÜ HASTANESİ RADYASYON KALİTESİ DOĞRULAMA ÇALIŞMASINDA KABUL SERTİFİKASI ALDI
4.01.2024
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı; Birleşmiş Milletler (BM) ailesi içinde yer alan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (IAEA) 1969 yılından beri yapmakta olduğu, katılımı gönüllülük esasına dayanan, üye ülkelerin hastanelerinin de katıldığı radyasyon kalitesi doğrulama çalışmasına katılmıştır. Yapılan bu çalışma ile radyasyon demetlerinin kalibrasyonları doğrulanarak kanser hastalarının doğru tedavi almasını ya da Radyasyon Kazalarının önlenmesi amaçlanmıştır. Yapılan bu çalışma, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) arasındaki yakın iş birliği ile gerçekleştirilmektedir.

Katılımı gerçekleştirilmiş olan bu çalışma, Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu (BIPM), Primer Standart Dozimetri Laboratuvarları (PSDL) ve dünyanın kurumsallaşmış köklü radyoterapi merkezlerince de desteklenmektedir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı, gerçekleştirilen bu çalışma sonucunda çok büyük bir başarı elde ederek KABUL Sertifikası almıştır. Ulusal olarak kalite uygunluk ve lisans belgelerine de sahip olan bölümümüz, kalitesini uluslararası arenada da kanıtlayarak kurumumuza haklı bir gurur yaşatmıştır.