ESOGÜ HASTANESİ’NDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI
17.04.2024
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) çerçevesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikata yaklaşık 80 personel katıldı.
Tatbikatta senaryo gereği, hastanenin klinikler binası 10.kat Fizik Tedavi Servisi 2095 nolu odada elektrik prizinin kısa devre yapması sonucunda yangın çıkmış ve büyümüştür. HAP başkanının talimatı ile Mor Kod verilerek HAP  aktive edildi. Servis çalışanları ve acil durum ekipleri tarafından yangına müdahale edildi. Yatan hastalar ile refakatçiler görevlilerin ve acil yardım ekiplerince tahliye edildi. Çıkan yangında odada bilinci kapalı olan hastaya UMKE ekibi tarafından ilk müdahale yapılarak tahliyenin yapılması sağlandı.Toplanma alanı ve triaj alanında personel, hasta ve refakatçı sayımı yapılmasının ardından yönetime bilgi verildi. Hap Başkanı tarafından Yeşil Kod verilerek tatbikat sonlandırıldı.

HAP tatbikatları herhangi bir Acil-Afet durumu meydana geldiğinde hastane personelinin  daha sistemli ve organize davranış ve tutum geliştirmesini sağlamaktadır. Böylece acil-afetlerden en az yaralı ve maddi hasar ile kurtulmak, afeti hızlı ve doğru yönetmek hedeflenmektedir.