ESOGÜ HASTANESİ’NDE 'UĞRAŞ TEDAVİSİ' VE EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI
6.06.2024
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Psikiyatri Servisinde Uğraş Tedavisi uygulanan hastaların hazırladıkları el işi ürünler açılan sergiyle satışa çıkarıldı.

Psikiyatri servisinde uzun süreli tedavi  alan hastaların iç dünyalarından daha kolay uzaklaşabilmeleri için uygulanan yöntem ile ortaya çıkan birbirinden güzel ürünler sergilendi. Elde edilen gelir ile hastaların tedavisinde kullanılmak üzere tekrar ürün alınarak hastaların eğitiminde ve ürün üretmelerinde kullanılıyor.

Hastaların topluma kazandırılması amacıyla uygulanan tedavi hakkında konuşan Psikiyatri Servisi Sorumlu Hemşiresi Ayşe AYVAZCIK, "Bugün burada psikiyatri servisimizde yatan hastalarımızın yaptığı el işi ürünleri sergiliyoruz. 'Uğraş Tedavisi' ile amacımız hastaların kendi iç dünyalarından çıkarak farklı konu ve olaylara yönlenmelerini sağlamaktır. Servisimizde, hemşirelerin kontrolü altında Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi'nden gelen usta öğreticilerle hastalara 'Uğraş Tedavisi' uyguluyoruz. Hastalarımız el becerisini ve işlevselliklerini arttırarak yeniden topluma kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Psikiyatri servisinde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Esra Urgan ise uğraşı tedavilerinin hastaların iyileşme sürecinde önemli rol oynadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Psikiyatri servisimizde tedavi gören hastalarımızın yapmış olduğu ürünleri belirli periyotlarla satışa çıkartıyoruz. Elde edilen gelirle, hastalarımıza tekrar malzeme alıyoruz. Hastalarımızın tedavi süreleri genelde uzun olduğu için bu şekilde uğraşı tedavileri önemli rol oynuyor. Ürün sayıları yeterli sayıya ulaştıkça bu şekilde stantlar açıyoruz." dedi.