EPİLEPSİ İÇİN BAK!
21.09.2021

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi poliklinikler girişinde dünyada 2008’den bu yana kutlanan ‘Epilepsi Farkındalık Günü’ için stant kuruldu. Stantta; Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. O. Oğuz Erdinç, Yrd. Doç. Dr. Demet İlhan Algın ve ESOGÜ Sinir Bilimi Kulübü öğrencileriyle halkın epilepsi hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla broşürler ve mor renkli gözlük çerçeveleri dağıtıldı.

Epilepsi hakkında toplumsal ve bireysel farkındalık yaratılması amaçlanan stantta, epilepsi 7 maddede tanımlanarak hasta ve hasta yakınları ile toplum üzerinde oluşturduğu yükün azaltılması için neler yapılması gerektiğinden bahsedildi. Stantta, kasılmalı ve kasılmasız nöbet anında yapılması gereken ilk yardım hakkında bilgiler verildi, hangi zamanlarda ambulans çağırılması gerektiği anlatıldı.