
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı ve Çocuk Beslenme ve Metabolizma Derneği Eskişehir Şubesi tarafından 15 Haziran 2025 tarihinde Üniversitemiz Uygulama Oteli Turkuaz Restoran’da merhum Prof. Dr. Sultan Durmuş Aydoğdu anısına, vefatının sekizinci yıl dönümünde, “2. Düşük Proteinli Mutfak Atölyesi” etkinliği düzenlenmiştir. Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gonca Kılıç Yıldırım tarafından yapılan açıklamada, Vitaflo-Nestle firmasının katkıları ile bu konuda eğitimli bir şef eşliğinde, katılımcılara düşük proteinli ürünler ile yapılabilecek lezzetler hakkında uygulamalı eğitim verildiği belirtildi. Fenilketonürili hastalar ve ailelerinin katıldığı bu etkinlikte kurabiye, çiğ köfte, cup cake, dondurma, magnolia gibi tarifler yapılarak tüm katılımcılar tarafından tadım yapıldığı ifade edildi. Böylelikle tekdüze beslenmenin verdiği bıkkınlıktan kaynaklanan diyete uyumsuzluğun önüne geçmek amacı ile düzenlenen bu etkinlik ile sosyal projenin hedefine ulaştığını ve gelecekte de benzer etkinlikleri çeşitli platformlarda daha fazla hasta ve yakınına ulaştırabilmeyi istedikleri belirtildi.