Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi poliklinikler girişinde Otizme dikkat çekmek için bilgilendirme standı açıldı. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Eyüboğlu’nun koordinatörlüğünde 2. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen “Toplumun otizm spektrum bozukluğu konusundaki farkındalığının artırılması” isimli proje kapsamında açılan stantta hasta ile hasta yakınlarına ‘Otizm Spektrum Bozukluğu’ ile belirtileri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Otizm Spektrum Bozukluğu Nedir?
Düzenlenen etkinlikte Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Eyüboğlu; Otizmin, genellikle ilk 3 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edilebilecek gelişimsel bir farklılık olduğunu söyledi.
Otizm Spektrum Bozukluğunun Belirtileri Nelerdir?
Doç. Dr. Eyüboğlu; Otizm spektrum bozukluğunun belirtileri olarak; göz teması kurmama, ismi söylendiğinde dönüp bakmama, parmağıyla istediği şeyi göstermeme, yaşıtlarının oynadığı oyunlara ilgi duymama, durduğu yerde sallanma, parmak uçlarında yürüme, dönen nesnelere karşı ilgi duyma, takıntılı davranışlar gösterme, yaşıtlarından geri konuşma ya da hiç konuşmama ve isteklerini ağlayarak ifade etmeye çalışmak olarak örnek gösterileceğini ifade etti. Ayrıca çocuklarında bu belirtileri gözlemleyen ailelerin Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanına danışmalarını önerdi.