Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı 1978 yılında Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı olarak Dr. Tuğrul KURAL tarafından kurulmuştur. 2002 yılından beri Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı adı altında faaliyet göstermektedir.

Anabilim Dalı tedavi hizmetlerimiz, Anabilim Dalı polikliniği, kliniği, yoğun bakım ünitesi ve ameliyathane olmak üzere dört ana birimde yürütülmektedir. 36 yatak klinikte, 9 yatak yoğun bakım ünitesinde Göğüs Cerrahisi ile birlikte olmak üzere toplam 45 yatak kapasitesi ile çalışılmaktadır.

Kliniğimizde 5. sınıf tıp öğrencilerine teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir. Ayrıca araştırma görevlilerinin teorik ve pratik alanda gelişmelerini sağlamak amacıyla eğitim programları sürdürülmektedir. Araştırma görevlilerinin tez çalışmaları ve diğer laboratuvar ve klinik araştırmaları halen devam etmektedir. Yapılan bilimsel araştırma sonuçlarımız yurt içi ve yurt dışı kongrelerde kabul görerek sunulmakta, uluslararası dergilerde yayımlanmaktadır.

Bölüm Doktorları:

Prof. Dr. Sadettin DERNEK (Anabilim Dalı Başkanı) / AVESİS

Prof. Dr. Bülent TÜNERİR / AVESİS

Doç. Dr. Cengiz OVALI / AVESİS

Doç. Dr. Emrah ŞİŞLİ /AVESİS
(Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı)

Doç. Dr. Aykut ŞAHİN / AVESİS