Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı 1993 yılında Dr. Cengiz ÇETİN tarafından kurulmuştur.

Başlangıçta fiziksel olanaksızlıklar nedeniyle Anabilim Dalına yataklı birim tahsis edilmemiş; Anabilim Dalı Genel Cerrahi klinik olanaklarını kullanarak bir öğretim üyesi ve bir araştırma görevlisiyle hizmet vermiştir.

Anabilim Dalımız 1994 yılında Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni binasına taşınması üzerine 12 yataklı geçici kliniğe taşınmış ve Şubat 1997 tarihine kadar bu birimde hizmet vermiştir. Bu tarihten sonra Anabilim Dalımız Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki şu andaki 15 yataklı birimine taşınmış ve aynı tarihte Anabilim Dalımız bünyesinde 6 yataklı bir Yanık Ünitesi oluşturulmuştur.

Anabilim Dalımız bulunduğu coğrafi konum nedeniyle Kütahya, Afyon, Bilecik ve Eskişehir’deki Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi hastalarına hizmet vermektedir. Anabilim Dalımızın yıllık ameliyat sayısı 800-1000 arasındadır.

Bölüm Doktorları:

Prof. Dr. Cengiz ÇETİN (Anabilim Dalı Başkanı) / AVESİS

Prof. Dr. A. Aydan KÖSE / AVESİS

(El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı)

Prof. Dr. Yakup KARABAĞLI / AVESİS