Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı 2001 yılında Dr. Durmuş ETİZ tarafından kurulmuştur.
Aynı tarihte radyoterapi merkezi inşaatına başlanmıştır. Merkez planlanmasında bir kobalt odası, bir brakiterapi odası, bir simülatör odası ve iki lineer akseleratör odası içerecek şekilde yapılmıştır. Ayrıca merkezde 104 hasta yatak kapasitesi mevcuttur.
Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı 7 Haziran 2004 tarihinden itibaren fiili olarak radyoterapi hizmeti vererek hasta tedavisine başlamıştır. Halen Anabilim Dalı'nda bir adet çift enerjili (6-18 MV) ve beş ayrı elektron kademeli lineer akseleratör, bir kobalt teleterapi tedavi cihazı, bir simülatör cihazı bulunmaktadır. Tedavi planlama sistemi, tomografi cihazı ile online network üzerinde bağlantı kurabilmekte ve bu 3 boyutlu radyoterapi planlama yapılabilmesine imkan sağlamaktadır. Anabilim Dalı'nda ilk kurulduğu yıl itibari ile 1 yıllık süreçte 500 hastaya radyoterapi hizmeti sunulmuş ve 1200 hastaya poliklinik hizmeti verilmiştir. Yataklı hizmet bölümü ve radyoterapi bilgilendirme sistemi (network) 2005 yılının ikinci yarısında hizmete alınmıştır.
Anabilim Dalımız fakültemiz 3. sınıf öğrencilerine teorik, 5. sınıf öğrencilerine seçmeli staj olarak teorik ve pratik eğitim vermektedir. Ayrıca Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Radyoloji Programı’nda Temel Radyoterapi dersi verilmektedir.
Tıp Fakültesi'nde tümör kurulları kurulmuş ve işletilmeye başlanmıştır. Konseylerde; konu ile ilgili Cerrah, Medikal Onkolog, Patolog, Radyolog, Nükleer Tıp Uzmanı, Pediatrik Onkolog, Algoloji Uzmanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı ile vakalar tartışılmakta ve multidisipliner olarak alınan kararlar uygulanabilmektedir.
Bölüm Doktorları:
Prof. Dr. Durmuş ETİZ (Anabilim Dalı Başkanı) / AVESİS
Doç. Dr. Melek COŞAR YAKAR / AVESİS
Öğr. Gör. Fiz. Özge BOZDOĞAN / AVESİS
Öğr. Gör. Dr. Fiz. Kerem DURUER / AVESİS